22/7/14

Φωτορεπορτάζ απο του Κακοδούκα !

Παρότι ο Ιούλης έχει για τα καλά , τα καιρικά φαινόμενα εναλλάσσονται συνεχώς στην χώρα μας.Μετά τις ζέστες , τα μπάνια και τις ατελείωτες ώρες στην θάλασσα έπιασαν οι βροχές κι οι υδάτινοι χείμαρροι του ουρανού άνοιξαν κι ξεχύθηκαν στα βουνά ανθίζοντας τα μικρά διάσπαρτα άνθη στα πλατώματα ενώ τα ποτάμια έφεραν κατεβασιές που απείλησαν τα αντιπλημμυρικά έργα των πόλεων .
Έτσι κι εγώ μετά τον μικρό καύσωνα που επικρατεί τελευταία στις μέρες μας , αν και βέβαια ένα συνηθισμένο απόγευμα  στην κεντρική πλατεία του χωριού μας περιλαμβάνει τσίπουρα κι μεζέδες στην  με μπουφάν κι ζακέτες .. Αποφάσισα να σας δροσίσω με πανέμορφες εικόνες από το προσωπικό μας αρχείο , από την περιοχή Κακοδούκα που τοποθετείται έξω από το χωριό , δίπλα στον δρόμο προς Αθανάσιο Διάκο .
Ο ήλιος έλαμπε πάνω από τα κεφάλια μας κι δεν χάσαμε την ευκαιρία για μια μικρή εξόρμηση παρέα με τις φωτογραφικές μηχανές μας .Το φρέσκο χορτάρι έλαμπε σαν καταπράσινο χαλί κάτω από τα άκρα μας , ενώ εκατομμύρια μαργαρίτες κεντημένες πάνω του μας χαμογελούσαν έχοντας ορθάνοιχτα τα πέταλά τους . Πουρνάρια ξεπρόβαλαν ανάμεσα στους αιωνόβιους κορμούς ενώ από τα πλατύφυλλα φυλλώματα των δέντρων διαχεόταν το φως . Πέρα μακρυά στον καταγάλανο ορίζοντα τα αγέρωχα βουνά θωρούσαν αγέρωχα μέσα στην μεγαλόπρεπη λευκή φορεσιά τους .. Με τις κορυφές να καλύπτονται από χιόνι που πλαισίωνε το κύριο μέρος του ώσπου αραιές χιονοθύελλες σαν μπαλώματα αγκάλιαζαν τα δάση που απλωνόταν στην επιφάνεια τους ..





Τα λόγια είναι περιττά ..Τίποτα δεν μπορεί να περιγράψει την αίσθηση της ελευθερίας και πνευματικής διαύγειας ούτε δυστυχώς να αποτυπωθεί μέσα σε μια φωτογραφία καθώς και οι πέντε αισθήσεις βρίσκονται σε εγρήγορση .

Η Βασιλική κι ο Νίκος Μπούζας ..











Απαθανατίζοντας τηνστιγμή ..







































Επί το έργον ..












Επιστρέφοντας στη Μουσουνίτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...