Είναι μια συνταγή που έχει περάσει απο γενιά σε γενιά. Οι μυρωδιά θα σας
θυμίσει χριστούγεννα περασμένων χρόνων και ίσως τη γιαγιά σας...
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ !
Τι χρειαζόμαστε:
- 500γρ βούτυρο γάλακτος χύμα
- 1 ποτ. νερού ζάχαρη
- 2 κρόκοι αυγών
- 1 φλ. τσ. ούζο
- 1 κουτ. γλυκ. σόδα
- 2 κουτ. γλυκ. μπέικιν πάουντερ
- 1,5 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ανθόνερο
- 1 ποτ. νερού κοπανισμένο αμύγδαλο (προεραιτικά)
- ζάχαρη άχνη
Πώς το κάνουμε:
- Χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη με το χέρι μέχρι να αφρατέψει (το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου).
- Προσθέτουμε τους κρόκους.
- Αφού λιώσουμε τη σόδα και το μπείκιν πάουντερ στο ούζο, το προσθέτουμε στη ζύμη ανακατεύοντας.
- Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά (δεν θα πάρει όλο το αλεύρι) εως ότου να γίνει η ζύμη εύπλαστη (οχι πολύ σκληρή).
- Προσθέτουμε τα αμύγδαλα.
- Ανοίγουμε με το χέρι σαν φύλλο (πάχος ένα δάχτυλο) τη ζύμη και κόβουμε ή με το ποτήρι ή με φορμάκια.
- Ψήνουμε στους 170°C για 30-40 λεπτά.
- Όσο είναι ακόμα ζεστά ραντίζουμε με το ανθόνερο.
- Πασπαλίζουμε με την άχνη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Προσοχή στο
ψήσιμο μην καούνε. Μετά τα 25 λεπτά κοιτάξτε, όταν είναι θραψαλιαστοί και έχουν
πάρει ελάχιστο χρωματάκι απο κάτω, ειναι έτοιμοι. Καλή επιτυχία και του
χρόνου...
Πηγή : http://www.sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου