5/6/11

Μουσουνίτσα - Πάσχα στο χωριό - Απρίλιος 2011

Οπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος πάρα πολλοί χωριανοί με τα παιδιά τους , φίλοι και επισκέπτες έκαναν Πάσχα στο χωριό μας παριστάμενοι και συμμετέχοντες στα δρώμενα του χωριού μας.
Μία μικρή σύνοψη των δρώμενων .Τέλεση Θείας Λειτουργίας το Σάββατο των Βαίων από τον πατέρα Κων/νο Πλιάτσικα στην Παναγία . Μ. Πέμπτη τέλεση Θείας Λειτουργίας και στολισμός του Επιταφίου.
Μ. Παρασκευή τέλεση Θείας Λειτουργίας το πρωί . Περιφορά του Επιταφίου το απόγευμα γύρω στις 17.30 από την εκκλησία της Παναγίας μέχρι την πλατεία του Αι Νικόλα και τούμπαλιν.

Στη φωτογραφία ο πάτερ Κων/νος Πλιάτσικας μέσω πιστών.



Περιφορά του επιταφίου από την εκκλησία προς την πλατεία του Αι Νικόλα



Η πομπή του επιταφίου έχει φθάσει στη πλατεία του Αι Νικόλα


Ο κόσμος ,μερικοί από τους συγχωριανούς μας που ακολούθησαν

Η επιστροφή της πομπής του επιταφίου από την πλατεία του Αι Νικόλα προς την εκκλησία ..


Το Μ. Σάββατο γύρω στις 22.30 έγινε η Ανάσταση με την συμμετοχή 100 περίπου ατόμων .



Μία νυχτερινή φωτογραφία της Αναστάσιμης Λειτουργίας από τον πάτερ Κωνσταντίνο Πλιάτσικα στο προαύλιο της εκκλησίας της Παναγίας.

Την ημέρα του Πάσχα άλλοι έψησαν αρνιά και άλλοι αγόρασαν ψητό κρέας από τα 13 αρνιά που έψησε ο Λάμπρος Ρουφαγάλας στην ταβέρνα του .
Ο κόσμος γιορτάζοντας το Πάσχα όχι μόνον έφαγε ,διασκέδασε ήπιε και χόρεψε στο σπίτι του , αλλά διασκέδασε χορεύοντας ,τρώγοντας και πίνοντας και στο μαγαζί του Λάμπρου στην κεντρική πλατεία , καθώς ο ίδιος ο Λάμπρος είχε την ονομαστική του εορτή .
Επίσης ήρθαν στο χωριό την ημέρα του Πάσχα και διάφορες παρέες από άλλα χωριά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...