26/7/14

Hotel Vardousia , Αθανάσιος Διάκος !

Το Hotel Vardousia ανάμεσα στην Μουσουνίτσα και  στον Αθανάσιο Διάκο !
Κατά τις καλοκαιρινές διακοπές μας στην Μουσουνίτσα προσπαθούμε όσο δυνατόν να εκμεταλλευτούμε τον ελεύθερο χρόνο μας με εξορμήσεις στο βουνό αλλά κι στα γειτονικά χωριά όπου στην συνέχεια σας παραθέτουμε σε διάφορα άρθρα.
Σε μια από τις περιηγήσεις μας επισκεφτήκαμε το ξενοδοχείο Βαρδούσια (Hotel Vardousia ),το οποίο απέχει 3 χλμ από το χωριό μας στο δρόμο γι' Αθανάσιο Διάκο και μπορεί εύκολα να το εντοπίσει κανείς στο ειδικά διαμορφωμένο παράδρομο παραπλεύρως του ξωκκλησιού του Αγίου Νεκταρίου.
Περάσαμε πάρα πολύ όμορφα την ημέρα μας στις εγκαταστάσεις του Hotel Vardousia , αφού χώρος μοιάζει μ' ένα πάρκο αναψυχής στα 1250μ κι θα ήθελα να την μοιραστώ μαζί σας προτείνοντάς σας αδιαμφισβήτητα κάποια μελλοντική σας εξόρμηση . Από το αν θέλετε να απολαύσετε μια δροσερή βουτιά στην πισίνα με θέα το δάσος από έλατα και τα αγέρωχα βουνά να αγκαλιάζουν το ξενοδοχείο . Βαρδούσια , Γκιώνα κι Οίτη ... στην κυριολεξία στο πιάτο σας .. Ένα ρόφημα ή ένα γκουρμέ δείπνο με αυθεντικές παραδοσιακές πινελιές και φυσικά να απολαύσετε την θερμή φιλοξενία στα πλήρες εξοπλισμένα δωμάτια σε προσιτές τιμές κατόπιν επικοινωνίας κι συμφωνίας με την ρεσεψιόν .

Hotel Vardousia
22 δωμάτια 2 σουίτες
Αθανάσιος Διάκος Φωκίδας
Τηλ: 22650 63148 & 22650 63150
Fax: 22650 63149
email: info@hotelvardousia.gr

Θέλω να τονίσω πως αυτή η υποτυπώδης διαφήμιση γίνεται καθαρά επειδή περάσαμε τέλεια απολαμβάνοντας την επαφή με την φύση κι το προσωπικό μας συμπεριφέρθηκε άψογα σαν άριστοι επαγγελματίες του κλάδου χωρίς να έχουμε καμιά οικονομική απολαβή μιας κι έχουμε τονίσει στο παρελθόν πως όλες οι προσπάθειές για ενημέρωση είναι αφιλοκερδείς κι το υλικό μας συλλέγεται με πολύ προσωπική προσπάθεια κι αφιέρωση του λιγοστού ελεύθερου χρόνου μας σε ένα πράγμα που αγαπάμε όσο το αίμα που κυλάει στις φλέβες μας , την μαγεία της φύσης , το χωριό μας ..

Η ημέρα μας με λίγα λόγια:
Αρχικά να σας πω , πως εντυπωσιαστήκαμε από την τοποθεσία του Ηotel Vardousia ..Μια ματιά ήταν αρκετή να μας προκαλέσει δέος . Η μαγευτική Γκιώνα, τα ιστορικά Βαρδούσια Όρη , ο οικολογικός βιότοπος της Οίτης. Ευφορία και γαλήνη πλημμύρισαν το μυαλό μας απολαμβάνοντας την ηρεμία καθώς το αίσθημα της περιέργειας φούντωσε μέσα μας . 
 
Αμέσως εξερευνήσαμε την φάρμα του ξενοδοχείου με οικόσιτα άλλα κι ζώα του δάσους .Τα βλέφαρα των μικρών μας φίλων πετάρισαν έκπληκτα μπροστά στα επιβλητικά ελάφια κι τα εξωτικά λάμα , ενώ ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφίστηκε στο πρόσωπο τους . Στην συνέχεια περιπλανηθήκαμε στις εγκαταστάσεις το Hotel Vardousia κι οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου μας ενημέρωσαν πρόσχαρα : για την διαμονή , το υπέροχο κελάρι κι ταβέρνα του Μπαρμπα Γιάννη , τις υπηρεσίες κι τις δραστηριότητες που προσφέρονται στον χώρο αλλά κι γύρω στον Αθανάσιο Διάκο. Μας πρότειναν επίσης εναλλακτικές μορφές τουρισμού .Όπως πεζοπορία, ορειβασία, αναρρίχηση, mountain bike, ιππασία και off road διαδρομές. Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να ανατρέξει στο www.hotelvardousia.gr και να διαβάσει αναλυτικά .
 
Όλοι μαζί κάτσαμε στην εξωτερική καφετέρια κι απολαύσαμε καφέ κι λαχταριστό παραδοσιακό παγωτό μπροστά από την πισίνα που ο κόσμος απολάμβανε το μπάνιο του υπό τους ήχους της φύσης. Μόνο η ιδέα ότι μπορείς να απολαύσεις τον ήλιο , “αραχτός” στην ξαπλώστρα και να βουτήξεις στην πισίνα μέσα στην αγκαλιά των μυστηριωδών βουνών, σε μεγάλο υψόμετρο ( 1250μ ) ...συναρπάζει τον οποιοδήποτε.

Το προσωπικό με μεγάλη προθυμία μας ξενάγησε στο roof garden όπου όσες λέξεις κι αν πληκτρολογήσω δεν μπορώ να περιγράψω με πλήρες σαφήνεια την ορεινή περιοχή γύρω μας .Το βλέμμα χανόταν μέσα στο πράσινο των ελάτων κι το γκρι των κορυφών .Η επικέντρωση της προσοχής σε ένα σημείο χανόταν καθώς δεν ήξερες τι να πρώτο αντικρίσεις. Την πανοραμική θέα 360 μοιρών δεν χορταίνει το λυσσαλέο μάτι που σαν αχόρταγο καταλογιζόταν από χιλιάδες πληροφορίες . Φαντάζομαι πως οι πτυχές του βουνού φάνταζαν σαν πίνακας ζωγραφισμένος στο χέρι πάνω στο γαλάζιο του ουρανού .Κι όταν έπεφτε ο ήλιος έδινε την θέση του στο δειλινό χιλιάδες χρώματα αναμιγνύονταν σαν πολύχρωμος ξέφρενος τυφώνας αγκαλιάζοντας τα επιβλητικά όρη κι το άγριο δάσος προσδίδοντας μια ηρεμία που θα ζήλευε να αντικρίσει και απαθανατίσει με μια κάμερα ο κάθε επισκέπτης. 

Παρακάτω σας παραθέτουμε φωτογραφίες από τον  φακό του Νίκου Γ. Μπούζα

Ο ανθοστόλιστος κήπος προσδίδει μια φυσική νότα ομορφιάς στην μοντέρνα αρχιτεκτονική των εγκαταστάσεων του ξενοδοχείου .
Άποψη της πισίνας του Hotel Vardousia με το μπαρ .







Πηγαίνοντας προς το  το μικρό ζωολογικό πάρκο  πλησίον του Hotel Vardousia.
Κατσίκια .
Ελάφια
Εντυπωσιαστήκαμε από τα μεγαλόπρεπα αρσενικά ελάφια να απολαμβάνουν την ηρεμία του πρωινού  με το φως να διαπερνά τις φυλλωσιές των δέντρων.
Εξωτικά Λάμα ...
..βρίσκουν καταφύγιο ..
στην φάρμα του ξενοδοχείου μαζί με  οικόσιτα ζώα.


Επιστρέφοντας στο καφέ μπάρ του ξενοδοχείου Βαδούσια 

Άποψη του εσωτερικού μπαρ !
Δροσερά ροφήματα  κι παραδοσιακό παγωτό της περιοχής !
Πανοραμική άποψη της καφετέριας ..
Ο Νίκος κ Αθανάσιος Μπούζας .
Η παρέα των συντελεστών του blog μας απολαμβάνει το υπέροχο πρωινό στην μοντέρνα καφετέρια του Hotel Vardousia .Ο Βασίλης , Νικος , Αθανάσιος και  Νίκος  Μπούζας.
Με  θέα την πισίνα κι τα αγέρωχα Βαρδούσια  , το δάσος των ελάτων αγκαλιάζει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου.
Τι καλύτερο από το να πίνεις ένα δροσερό ποτό η να απολαμβάνεις ένα παγωτό με μαγευτική θέα.
Περιήγηση στους εξωτερικούς  χώρους του Hotel Vardousia.
Συνδυασμός του φυσικού κάλους με τον περιποιημένο με ατελείωτο μεράκι κήπο του Hotel Vardousia.


Εκλεπτυσμένος εσωτερικός χώρος καφετέριας , εστιατορίου !

Ανεβαίνοντας στο roof garden  του Hotel Vardousia

Από ψηλά η θέα της πισίνας και του μπαρ, στην αγκαλιά του δάσους .
Η μεγαλόπρεπη Γκιώνα κρατά συντροφιά σε όποιους θέλουν να απολαύσουν ένα πρωινό στα χρώματα του γαλανού ουρανού ή ένα δείπνο τις αποχρώσεις του δειλινού .

Και φυσικά η θέα δεν περιορίζεται μιας που η ταράτσα έχει 360 μοίρες άποψη.Σφαιρικά ο επισκέπτης μπορεί να χαλαρώσει την θέα των Μυστηριώδη Βαρδουσίων Ορέων απολαμβάνοντας τους ήχους της φύσης και την ομορφιά του φυσικού τοπίου.
Γκιώνα και Βαρδούσια στο πιάτο με το απέραντο δάσος στον ορίζοντα .
Κοντινή  'αποψη των Βαρδουσίων .
Ατελείωτο δάσος κι στο βάθος ο δρόμος προς Καστριώτισσα.

Πανοραμικές απόψεις .. Είσοδος του ξενοδοχείου .
Όπου το μάτι χάνεται στον ορίζοντα .
Περιπλανώμενοι  στον υπαίθριο χώρο , απολαμβάνοντας το δροσερό αεράκι του βουνού .
Η Βασιλική Μπούζα σε μια από τις εισόδους του ξενοδοχειακού συγκροτήματος  με θέα τα υπερσύγχρονα δωμάτια  !
  
Μετά από μια ευχάριστη βόλτα αναψυχής στο Hotel Vardousia  παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Μουσουνίτσα.

Το εκκλησάκι του Αγίου Νεκταρίου  δίπλα στο οποίο  υπάρχει ο ειδικα διαμορφωμένος δρόμος που οδηγεί στο Hotel Vardousia.
Αφήνουμε πίσω μας το Hotel Vardousia αλλά συλλέξαμε ευχάριστες αναμνήσεις μαζί μας ! Αδιαμφισβήτητα θα  ξαναπάμε στο ξενοδοχείο  κι σας προτείνουμε να το επισκεφτείτε .
 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...