21/7/14

Παραδοσιακή ταβέρνα "Τα Βαρδούσια , Ο ΛΑΜΠΡΟΣ" στην Μουσουνίτσα.


Σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, τους ιδιοκτήτες και τα μαγαζιά που είχαν ανοίξει στο χωριό μας κατά την ιστορική αναδρομή μας . Σήμερα το τελευταίο μαγαζί που βρίσκεται  σε λειτουργία , είναι η χασαποταβέρνα  ‘’Τα Βαρδούσια’’ του Λάμπρου Ρουφαγάλα και τοποθετείται  στην Κεντρική Πλατεία της Μουσουνίτσας .

 Όλες σχεδόν οι κοινωνικές  εκδηλώσεις που λαμβάνουν μέρος στη Μουσουνίτσα γίνονται  στο ψητοπωλείο του Λάμπρου ή του τελευταίου των Μοϊκανών όπως συνηθίζουμε λέμε μιας κι κανείς άλλος μαγαζάτορας πλέον  δεν υπάρχει στο χωριό τα τελευταία χρόνια. Το μαγαζί λειτουργεί σαν παντοπωλείο ,ψησταριά , κρεοπωλείο , αναψυκτήριο κι ουζερί .Υπάρχει άμεση κι άριστη εξυπηρέτηση σε οικογενειακές προσιτές τιμές!
 Η προσφορά του είναι πολύ μεγάλη απέναντι στους συγχωριανούς κατά την διάρκεια όλου του έτους  οπότε πρέπει όλοι μας να το στηρίζουμε. Ειδικά το χειμώνα που οι περισσότεροι απο τους συμπατριώτες μας κατεβαίνουν στην Αθήνα και το ορεινό χωριό μένει με λιγοστούς κατοίκους .

Στην ψησταριά τα Βαρδούσια οι επισκέπτες ,οι συγχωριανοί κι φίλοι  που επισκέπτονται  το χωριό μας μπορούν να δοκιμάσουν ποικιλία διάφορων παραδοσιακών εδεσμάτων της περιοχής μας . Τα κρέατα είναι ντόπια και μοσχαναθρεμμένα , δικής του παραγωγής . Καθώς επίσης τα πιο πολλά από τα οπωροκηπευτικά που σερβίρει στα πιάτα του παρέα με τους λαχταριστούς  μεζέδες.  Άφθονο κρασί κι καθαρό τσίπουρο εγχώριων παραγωγών ρέει ευχάριστα με καλή  παρέα υπό τους ήχους ζωντανής παραδοσιακής μουσικής καθώς υιός του , Κώστας Ρουφαγάλας  παίζει κλαρίνο ψυχαγωγώντας τους λάτρεις της Ελληνικής Παράδοσης  .
Σωτήρης στο τουμπελέκι  και  Κώστας  στο κλαρίνο  .

  Ο ιδιοκτήτης κος Λάμπρος  με τον υιό Κώστα Ρουφαγάλα διασκεδάζοντας τους  πελάτες με παραδοσιακά άσματα !

Στιγμές στο μαγαζί του Λάμπρου .
Για τους Διαδικτυακούς φίλους μας , σας πληροφορούμε  ότι η ταβέρνα αυτή βρίσκεται στο Μουσουνίτσα Φωκίδας . Σε ένα μικρό χωριό, το οποίο είναι  κτισμένο στην αγκαλιά των Βαρδουσιών πνιγμένο από ένα  δάσος με έλατα .

Θα χαρούμε να σας δούμε όλους  περνώντας  μια βόλτα από το χωριό μας και να πιείτε τον καφέ σας κάτω από τον πλατύφυλλο πλάτανο με θέα τον την κορυφή ‘’Κόρακας’’ των Βαρδουσίων Ορέων ή την μαγευτική Γκιώνα .
Το τηλέφωνα επικοινωνίας είναι: 2265063478 και  6973482022

Ταβέρνα τα Βαρδούσια "Ο Λάμπρος ".
Κάτω από τον ίσκιο του δροσερού πλατανιού, τρέχει το γάργαρο νερό της πέτρινης βρύσης με γραφικά τραπεζάκια  θυμίζοντας τα παλιά λαϊκά καφενεία μιας άλλης περιοχής .
Αναμένοντας τους φίλους κι επισκέπτες για ξένοιαστες στιγμές και λαχταριστές  λιχουδιές  στον προαύλιο χώρο .
Πανοραμική άποψη της κεντρικής πλατείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...