Όπως είναι γνωστό οι ΈΛΛΗΝΕΣ γιορτάζουν την ανάσταση του Θεανθρώπου με
την ετοιμασία διάφορων μεζέδων, όπως είναι η μαγειρίτσα , το σπληνάντερο
, η γαρδουμπίτσα , το κοκορέτσι που είναι ο απόλυτος μεζές και πολλά
άλλα !
Στο συγκεκριμένο βίντεο δεν θα παρακολουθήσετε πως γίνεται μιας και όλοι ξέρουμε απλά θα σας δώσω μερικές συμβουλές για παραδοσιακό ρουμελιώτικο σπιτικό κοκορέτσι !
Τα υλικά τα οποία χρησιμοποιούμε όπως όλοι ξέρουμε είναι συκοταρίτσες και αντεράκια από αρνάκι ή κατσικάκι (όσο πιο μικρό ηλικιακά και κοντά στα 12-15 κιλά τόσο καλύτερα τα λεγόμενα γάλακτος) .
Πιο αναλυτικά:
-Για να φτιάξουμε ένα παραδοσιακό Ρουμελιώτικο σπιτικό κοκορέτσι χρειαζόμαστε τα εξής υλικά : μια πλήρη συκωταριά από αρνάκι ή κατσικάκι καθώς και τα έντερα από αυτά.
-Αφού κόψουμε , το συκώτι , την σπλήνα, την καρδιά, τα πνευμόνια, τα γλυκάδια, την μπόλια στα κατάλληλα κομμάτια και μεγέθη πού χρειαζόμαστε, τα αλατίζουμε , τα πιπερίζουμε kλπ.
- Ήδη έχουμε καθαρίσει τα έντερα πολύ καλά και έχουμε ετοιμάσει την σούβλα μας ή τις σούβλες μας ,ανάλογα με το πόσο υλικό έχουμε.
-Αφού
πια ήμαστε έτοιμοι , αρχίζουμε να τοποθετούμε (περνάμε) στη σούβλα μας
,τα 7 διαφορετικά παραπάνω υλικά με την εξής σειρά : Δηλαδή ,1 πνευμόνι,
1σπλήνα, 1 γλυκάδι, 1 συκώτι, 1 καρδιά , 1 μπόλια και μετά ομοίως ξανά
από την αρχή μέχρι να γεμίσουμε την σούβλα μας.
-Όταν έχουμε ήδη τοποθετήσει όλα τα υλικά μας στην σούβλα ,τότε παίρνουμε τα έντερα του αρνιού ή του κατσικιού πού έχουμε και αρχίζουμε να τυλίγουμε εξωτερικά με αυτά , τα υλικά μας , γυρίζοντας την σούβλα αργά - αργά σταθεροποιώντας τα.
-Όταν έχουμε ήδη τοποθετήσει όλα τα υλικά μας στην σούβλα ,τότε παίρνουμε τα έντερα του αρνιού ή του κατσικιού πού έχουμε και αρχίζουμε να τυλίγουμε εξωτερικά με αυτά , τα υλικά μας , γυρίζοντας την σούβλα αργά - αργά σταθεροποιώντας τα.
- Αφού τελειώσουμε μετά ξεκινάμε το τύλιγμα εκεί δεν υπάρχουν οδηγίες θέλει μεράκι :D
ώστε να φαίνεται και όμορφο στο μάτι ..
-Όταν τελειώσουμε την εργασία μας αυτή, ο σπιτικός μεζές , το παραδοσιακό σπιτικό Ρουμελιώτικο κοκορέτσι που φτιάξαμε ,είναι έτοιμο για ψήσιμο και κατανάλωση. Καλή όρεξη.
-Στο Βίντεο που παρακολουθείτε τώρα , θα με δείτε α) ήδη να έχω (περάσει) τοποθετήσει (όλα τα υλικά που προανέφερα πιο πριν) πάνω στη σούβλα και β) θα με δείτε να τυλίγω αργά- αργά τα έντερα γύρω από τα υλικά που είναι περασμένα στη σούβλα για να τα σταθεροποιήσω. Στο τέλος του Βίντεο θα δείτε ότι έχω φτιάξει 3 σούβλες με παραδοσιακό σπιτικό Ρουμελιώτικο κοκορέτσι έτοιμες για ψήσιμο.
ώστε να φαίνεται και όμορφο στο μάτι ..
-Όταν τελειώσουμε την εργασία μας αυτή, ο σπιτικός μεζές , το παραδοσιακό σπιτικό Ρουμελιώτικο κοκορέτσι που φτιάξαμε ,είναι έτοιμο για ψήσιμο και κατανάλωση. Καλή όρεξη.
-Στο Βίντεο που παρακολουθείτε τώρα , θα με δείτε α) ήδη να έχω (περάσει) τοποθετήσει (όλα τα υλικά που προανέφερα πιο πριν) πάνω στη σούβλα και β) θα με δείτε να τυλίγω αργά- αργά τα έντερα γύρω από τα υλικά που είναι περασμένα στη σούβλα για να τα σταθεροποιήσω. Στο τέλος του Βίντεο θα δείτε ότι έχω φτιάξει 3 σούβλες με παραδοσιακό σπιτικό Ρουμελιώτικο κοκορέτσι έτοιμες για ψήσιμο.
ΥΓ:Αυτό το βίντεο φτιάχτηκε γιατί έτσι μας αρέσει όπως λέει και η Amstel
Σας ευχαριστώ που με παρακολουθήσατε !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου