30/12/12

Χριστούγεννα με ΦΑΤΝΗ στην Κεντρική Πλατεία !

Μια απο τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης είναι τα Χριστούγεννα .

Η Γέννηση του Θεανθρώπου , φέρνει ειρήνη , γαλήνη σε όλο το κόσμο και να αναζωπυρώνει την φλόγα της ελπίδας μέσα ψην ψυχή των ανθρώπων καθώς  οραματίζονται ένα καινούργιο αύριο για αυτούς και τα παιδιά τους .

 Όλοι οι συμπατριώτες μας παραμένοντας πιστοί στις παραδόσεις  της χώρας μας  ...Όπου είναι εφικτό πλέον λόγω της παγκοσμιοποίησης και της καθημερινής απαιτητικής ρουτίνας , να περνούν οικογενειακές στιγμές με τα αγαπημένα του πρόσωπα τηρώντας τα  έθιμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ... Δυστυχώς αν και η Ελληνική οικονομία περναει δύσκολες ώρες και έχει οδηγήσει τους πολίτες  της χώρας στην λιτότητα αλλά εμείς  δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το εορταστικό πνεύμα  . Λίγη από την μαγεία και το φώς των Χριστουγέννων που θεραπεύει κάθε πληγωμένη ψυχή και να εμψυχώνει τον ανθρώπινο δυναμισμό. 

Έτσι και στο χωριό μας-την Μουσουνίτσα μετά από έκλιση του Προέδρου του Τ.Κ κ.Ιωάννη Σαρλή τοποθετήθηκε ομοίωμα φάτνης με  τη γέννηση του Ιησού  Χριστού  , στην κεντρική πλατεία του χωριού κάτω από τον μεγάλο πλάτανο .. Μπορώ να πω πως το θέμα πρόσθετει μια γιορτινή νότα στο μικρο χωριό μας μέσα στην καρδια του Χειμώνα ,για την οπτική ευχαρίστηση των λιγοστών μόνιμων  κατοίκων που μένουν στο χωριό  τους χειμερινούς μήνες άλλα και σε όλους τους φίλους και επισκέπτες που παρευρίσκονται στο χωριό μαζί μας για να περάσουν τις γιορτινές ημέρες .. Μικροί και μεγάλοι λάτρεψαν αυτήν την κίνηση μιας και δεν είχε επαναληφθεί  στο παρελθόν  , ειδικά  όταν το λαμπερό αστέρι της γέννησης  και κύρια πρόσωπα των σχετικών ευαγγελικών περικοπών  έλαμπαν μέσα στην νύχτα !


Βασιλική Γ. Μπούζα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...