22/5/13

Μεγάλη Παρασκευή 2013 στην Μουσουνίτσα


 

Λόγω της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς από την Μ. Τετάρτη , την Τρίτη μετά το Πάσχα , αυξήθηκε ο ελεύθερος χρόνος των διακοπών για όλους μας κατά μια ημέρα ακόμη . Αυτό το γεγονός το εκμεταλλεύτηκαν πάρα πολλοί συγχωριανοί με τα παιδιά τους , τα εγγόνια τους , φίλοι και επισκέπτες που έκαναν Πάσχα στο χωριό μας - παριστάμενοι και συμμετέχοντες στα δρώμενα της λαϊκής μας παράδοσης .

Την Μεγάλη Πέμπτη ετελέσθη στην εκκλησία του χωριού μας ο εσπερινός των 12 ευαγγελίων καθώς και η Αποκαθήλωση του Κυρίου ..Στην αργά το βράδυ επακολούθησε ο στολισμός του επιταφίου .

 Την Μεγάλη Παρασκευή παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν ευνοϊκές λόγω της Μεγαλοβδομάδας (Συννεφιά , κρύο και βροχή μετά το πέρας της περιφοράς ) τελέσθηκε η Περιφορά του Επιταφίου με πλήθος πιστών που συγκεντρώθηκε σε κλίμα κατάνυξης από την εκκλησία του Ιερού Ναού της Παναγίας μέχρι την κεντρική πλατεία του χωριού και επιστροφή στην εκκλησία παρακολουθώντας την λιτανεία .

 Παρακάτω θα δείτε στιγμιότυπα απο το φωτογραφικό υλικό του Νίκου Αθ. Μπούζα . Από τον στολισμό του επιταφίου ..
 
Πρόσοψη επιταφίου 

Έξοδος του επιταφίου απο τον Ιερό ναό  "Η  Kοιμήση της Θεοτόκου " προς  την κεντρική πλατεία του  χωριού μας.
Δέηση στην κεντρική πλατεία ..
Προς την εκκλησία ..Επιστροφή στην εκκλησία ..και Αναμένοντας την Ανάσταση ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...