24/3/15

Άρωμα απο Άλπεις !


Μια ιδανική μέρα στο βουνό που τόσο οι χαμηλές θερμοκρασίες όσο και η ηλιοφάνεια θύμιζαν Άλπεις .Ντυθήκαμε ζεστά για να προφυλακτούμε από την παγωνιά και ετοιμαστήκαμε για μια εξόρμηση στο βουνό .


Το πυκνό χιόνι  είχε καλύψει σχεδόν τα πάντα στο πέρασμα του σαν λευκός θαλασσινός αφρός . Ευτυχώς που είχε περάσει το γκρέϊντερ του δήμου κι  διευκόλυνε τις μετακινήσεις με τα γύρω χωριά  μιας και οι καιρικές συνθήκες μπορούν να αποδειχτούν εξαιρετικά επικίνδυνες το χειμώνα εγκλωβίζοντας τους κατοίκους , φράζοντας τους δρόμους και παραλύοντας τις συγκοινωνίες!
Τα συναισθήματα απερίγραπτα καθώς οι θερμές ακτίνες του ηλίου ζέσταναν την πλάση λιώνοντας  αργά τις  εκατομμύρια χιονονιφάδες που είχαν κρυσταλλώσει τα φυλλώματα των δέντρων. Το ειδυλλιακό τοπίο συμπληρωνόταν από τα αγέροχα βουνά , που οι κορυφές τους είχαν χαθεί κάτω από τη κρεμώδης πούδρα του φρέσκου χιονιού που είχε πέσει το προηγούμενο βράδυ από την ψυχρή αγκαλιά του ουρανού .
Η κατάλληλη ευκαιρία για να παίξεις χιονοπόλεμο  λαμβάνοντας πάντα υπόψιν τους κανόνες ασφαλείας ! Να νιώσεις την χούφτα σου να παγώνει  καθώς αναριθμάς τις χιλιάδες μικροσκοπικούς κρυστάλλους  και να απολαύσεις το αίσθημα της ελευθερίας μα και παιδικότητα αφήνοντας ον εαυτό σου να απολαύσει  την ξεγνοιασιά  , την ηρεμία και τον καθαρό αέρα μακριά από την πολυάσχολη ρουτίνα της καθημερινότητας ..
Ευτυχώς για εμάς , ο τόπος μας δεν υστερεί σε τίποτα από τις πολυδιαφημισμένες  Άλπεις  . Ίσα ίσα που στην χώρα μας , μπορείς να  συναντήσεις σκηνικά απ'όλα τα σημεία  του κόσμου  .  
Φωτογραφίες: Νικος Μπούζας


Ξεκινώντας

Ανεβαίνοντας προς τον Σταυρό , εικόνισμα!



Πυκνό χιόνι !






Κορυφές των Βαρδουσίων !

Κι όμως είμαστε στην Ελλάδα !


Άγιος Νεκτάριος !


Διένεξη του δρόμου !


Κατάλευκη θέα!


Μεγαλόπρεπη Γκιώνα !

Υπέροχη θέα των Βαρδουσίων όρεων!



Δάσος ..

Θα τα πούμε σε επόμενη εξόρμηση!



2 σχόλια:

Επίκουρος Ιτέας είπε...

Εξαιρετικό! Με ποιόν άλλον τρόπο να επαινέσει κανείς, την ομορφιά, την απλότητα και το μεγαλείο της ελληνικής φύσεως, παρά μόνον θαυμάζοντας ασχολίαστα τις εικόνες αυτές από την Μουσουνίτσα... Τυχεροί όντες εσείς εκεί, στις ανατολικές παρυφές του θείου όρους. Πολύ καλό άρθρο!

streethacker είπε...

Πραγματικά η ομορφιά του φυσικού κάλους είναι απερίγραπτη ! Άφωνος παραδίνεσαι στη μαγευτική θέα που με τόσο ζωηρά χρώματα έχει αποτυπωθεί στην φύση . Είστε όλοι καλοδεχούμενοι για επίσκεψη στα μέρη μας που δεν εχουν τίποτα να ζηλέψουν απο ωραιότητα άλλων χωρών !
Ευχαριστούμε για το σχόλιο !

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...