26/6/13

Καλοκαιρινή εκδρομή στον ΑΪ -Λιά του Αγίου Πνεύματος ! 
Το 3ήμερο της αργίας του Αγίου Πνεύματος που ήταν στις 22,23,24 Ιουνίου έφθασε .

Έτσι πιστοί στο ραντεβού  με το χωριό μας  ξεκινήσαμε  το απόγευμα της Παρασκευής για τη Μουσουνίτσα εφοδιασμένοι με πολύ κέφι και χαρά που θα βλέπαμε ξανά τον τόπο μας .Φθάσαμε αργά το βράδυ μια και η κίνηση στο δρόμο ήταν εμφανής  λόγω της Αργίας που πρόσθετε ακόμη μια μέρα ξεκούρασης των εκδρομέων στα πατρώα εδάφη . 

Την επόμενη ημέρα ,  το Σάββατο όπως ήταν φυσικό  είχαμε γενική ξεκούραση χαλαρώνοντας και  απολαμβάνοντας την ησυχία του χωριού μακριά από την απαιτητική καθημερινότητα της πόλης . 

Στις 23 Ιουνίου  ημέρα Κυριακή ,το πρωί  ξεκινήσαμε για να ανέβουμε στον Αι Λιά . Για όσους δεν γνωρίζουν πρόκειται το ξωκλήσι  του προφήτη Ηλία  που βρίσκεται σε υψόμετρο  γύρω στα 1800 m .Κάθε χρόνο την ημέρα της εορτής πιστοί συρρέουν  από όλα τα γύρω χωριά για να παρακολουθήσουν την θεία λειτουργία ,τον αγιασμό  και στο τέλος  όλοι μαζί σαν μια τεράστια παρέα κάθονται κάτω από τον τεράστιο κέδρο  ψήνοντας  παραδοσιακά εδέσματα και τραγουδώντας δημοτικά τραγούδια..
Ανεβαίνοντας στον Αι Λιά το τοπίο ήταν μαγευτικό και πραγματικά δελεαστικό . Παρότι  βρισκόμαστε στον μήνα Ιούνιο  η Άνοιξη έχει  κάνει την εμφάνισή της  μέσω της Αλπικής χλωρίδας  που έχει βλαστήσει στα Βαρδούσια. Ησυχία ηρεμία και καθαρός αέρας ήταν κάποια από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που ένας περιπλανώμενος ταξιδιώτης μπορούσε να βιώσει καθώς αντίκριζε με δέος  την υπέροχη ζωγραφιά της Φύσης που ξεδιπλωνόταν μπροστά του . Ίσως απλά να είναι η αίσθηση της Ελευθερίας ..

Σταματώντας στην τοποθεσία  Κάναλος ήπιαμε  τρεχούμενο νερό σε  μια από τις αρχαίες  πηγές των Βαρδουσίων  που χρησιμοποιείται από τους βοσκούς  τους ορειβάτες και περαστικούς  από τα παλαιότερα  χρόνια  έως σήμερα  καθώς το χιόνι  των κορυφών  λιώνει και μετατρέπεται σε νερό  .

Κατά την διάρκεια  της ανάβασης  και κατάβασης μας  τραβήξαμε πάρα πολλές φωτογραφίες και video .Παρακάτω θα δείτε κάποιες από τις φωτογραφίες  που ελήφθησαν  στις  23-6-13 μέσω της  κάμερας του Νίκου Αθ. Μπούζα.

Την επόμενη 24 Ιουνίου - ημέρα Δευτέρα , την εορτή του  Αγίου Πνεύματος την περάσαμε παραδοσιακά Ρουμελιώτικα όπως της αρμόζει και  σύμφωνα με τα έθιμα  . 
Όταν έφθασε το απόγευμα πήραμε και πάλι το δρόμο της επιστροφής για το κλεινόν Αστυ.
 Από την ανάβαση  μας  ..


Ο Ανταποκριτής Νίκος Αθ Μπούζας επί το έργο, με ένα ποτήρι φρέσκο νερό από τον Κάναλο

 Η Θέα της Γκιώνας και της Συκιάς  απο την τοποθεσία Κάναλος των Βαρδουσίων
 
 Η Μεγαλοπρεπής Γκιώνα  !

  Το χωριό Συκιά στην ορθοπλαγιά της Γκιώνας 800 m..

  Το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία  πάνω στο πλάτωμα με τον αγέρωχο και αγέραστο κέδρο !
Το γραφικό καμπαναριό 
Το ξενοδοχείο Βαρδούσια στην αγκαλιά του δάσους !

 Με θέα τον πύργο και τις κορυφές των Βαρδουσίων ..

 Άποψη της Μουσουνίτσας από τον προφήτη Ηλία !


Η θέα της λίμνης του Μόρνου όπως φαίνεται από τον ΑΙ Λιά


 Στιγμιότυπα της Αλπικής Χλωρίδας!
 Παρότι οτι είναι Ιούνιος η Άνοιξη μόλις έφτασε στα Βαρδούσια
 
 
Εντός του ναού !
 Με θέα το βουνό !
 Αλπική χλωρής και μαγευτικά τοπία
Άντε να είμαστε καλά πρώτα ο Θεός να ανταμώσουμε του ΑΪ -Λιός !

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...