31/1/14

Χειμωνιάτικος Περίπατος στη Μουσουνίτσα .


Πλατεία του  AΪ Νικόλα
Παρότι  είχαμε χειμώνα και μήνα Ιανουάριο ,μόλις μας δόθηκε η ευκαιρία  ανεβήκαμε και πάλι  στη Μουσουνίτσα για να ξεκουραστούμε λίγο και να φορτώσουμε τις μπαταρίες μας.  Ο καιρός ήταν πάρα πολύ κακός , συννεφιασμένος ,κρύος και έβρεχε  συνέχεια. 

Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν μας επέτρεψε τις πρώτες ημέρες  της παραμονής μας στο χωριό   να βγούμε και να περπατήσουμε μακριά όπως κάνουμε πάντοτε. Γι 'αυτό και η βόλτα  μας ήταν μέσα  στο χωριό και κοντά σε αυτό.  Κάνοντας  τo χειμωνιάτικo περιπατό μας  είδαμε με άλλη ματά το  χωριό μας καθώς φορούσε το χειμωνιάτικο κοστούμι  του. Ομοίως και όλη η γύρω περιοχή είχε βάλει την  χειμερινή της φορεσιά. 

Τα φύλλα είχαν πέσει από τα δένδρα κάνοντας το τοπίο καφετί και τα έλατα είχαν πάρει την μουντή μορφή τους.  Παρατηρώντας , προσέξαμε  πως τα γύρω βουνά στις κορυφές τους  είχαν λίγο χιόνι . Έτσι τραβήξαμε μερικές φωτογραφίες  αποτυπώνοντας το χειμωνιάτικο τοπίο.
Καβουρόρεμα
 
Περπατώντας προς την κεντρική πλατεία.
Συννεφιασμένη Γκιώνα
Χιονισμένα Βαρδούσια.
Κεντρική πλατεία Μουσουνίτσας .
Κορυφές Βαρδουσίων .

Περνώντας το γεφύρι που οδηγεί στην τοποθεσία Λακούλες.
Στο ρέμα!
Άποψη της Μουσουνίτσας .
Το θρυλικό σηδερένιο παγκάκι που  μας περιμένει πάντα να αγναντέψουμε την ομορφιά του Βουνού .
 
Χρωματισμοί της φύσης στις Λακούλες !



 Τις φωτογραφίες τράβηξε ο Νίκος Αθ. Μπούζας .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...