1/2/14

Βόλτα στο δάσος !

Το χωριό  μας , η Μουσουνίτσα στην αγκαλιά των Βαρδουσίων .
Όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενη ανάρτησή μας, πριν  λίγο καιρό ανεβήκαμε  στη Μουσουνίτσα για να απολαύσουμε στιγμές ηρεμίας μακριά από την απαιτητική καθημερινότητα της Αθήνας . ...............
Κατα τις πρώτες μέρες της διαμονή μας στο χωριό ο καιρός ήταν πάρα πολύ κακός .Χιονόνερο, ομίχλη, βροχή και κρύο. Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες  δεν μας επέτρεψαν  να περπατήσουμε εκτός του χωριού όπως κάνουμε πάντοτε. Στην συνέχεια όμως μας  έκανε την χάρη και ξαφνικά  βελτιώθηκε πάρα πολύ. Έπαψε να βρέχει και βγήκε ένας λαμπρός ήλιος φωτίζοντας όλη την πλάση αποκαλύπτοντας την αιθέρια ομορφιά της γύρω περιοχής ..

Έτσι λοιπόν αποφασίσαμε να το εκμεταλλευτούμε κι  αρχίσαμε τις εξορμήσεις μας και πάλι.Αυτή την φορά ο δρόμος μας οδήγησε μέσα στο δάσος , στην τοποθεσία Αμπέλια σαράντα λεπτά με τα πόδια  έξω από την Μουσουνίτσα. Έλατα , κέδροι , ντούσκα κι βελανιδίες μας κράτησαν συντροφιά καθώς αγναντεύομαι τη σαγηνευτική ομορφιά του τοπίου .Τόσο δελεαστική που σίγουρα δεν μπορούσαμε να την απαθανατίσουμε παρά μόνο μέσα από φωτογραφίες μιας και  το συναίσθημα του να βρίσκεσαι εκεί: να αναπνέεις τον καθαρό αέρα καθώς νιώθεις το δροσερό χάδι του ανέμου , την ζεστασιά των ακτίνων του ήλιου δεν περιγράφεται με τίποτα .

 Στις εξορμήσεις αυτές τραβήχτηκαν πάρα πολλές φωτογραφίες από τον Νίκο Α. Μπούζα. Στην συνέχεια του άρθρου μας θα δείτε μερικές από αυτές:
Ξεκινώντας τον περίπατο στην είσοδο του χωριού .

Άποψη της Γκιώνας



Χιονιοσμένες κορυφές Βαρδουσίων Ορέων
Έλατα ..

Το χωριό μας , η Μουσουνίτσα..

Ο Νίκος Α Μπούζας φωτορεπόρτερ της ομάδας μας .
Στιγμιότυπα από την τοποθεσία Αμπέλια .



Έλατα , κέδροι , ντούσκα , βελανιδίες  κ.α




Με θέα την Γκιώνα, να  διαγράφεται κάτω από την μεσημεριανή αντηλιά.
Περπατώντας ...

Επιστρέφοντας στο χωριό !
Παρέα με την συντροφιά μας ..
Οι ημέρες όμως πέρασαν και έχοντας φορτίσει τις μπαταρίες μας επιστρέψαμε στην πόλη και πάλι για να συνεχίσουμε τις εργασίες μας..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...