5/4/14

Ανάβαση στα Βαρδούσια Όρη ...!


Καλημέρα αγαπημένοι φίλοι κι αναγνώστες του blog μας  , τι κάνετε πως είστε;
Ελπίζω να περνάτε όμορφα και να είστε όλοι καλά .

   Στο σημερινό μας άρθρο θα μιλήσουμε για μια από τις περιπλανήσεις μου στον Παγκόσμιο Ιστό . Κατά την διάρκεια αναζήτησης πληροφοριών σχετικά με τα Βαρδούσια  διάβασα την περιπέτεια δυο ορειβατών  , του Λεωσθένη κι του Κώστα (LeoP & tirol) .
Θα ήθελα να τους δώσω συγχαρητήρια  που τόλμησαν την ανάβαση  και τους ευχαριστήσω που μοιράστηκαν την πεζοπορία τους μαζί μας :) .Ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα  από  την εξόρμηση τους στις Πόρτες, στα Σκόρδα , στο  Μέγα Κάμπο και στον Κόρακα  , έτσι κι εγώ με την σειρά μου  θέλησα να την μοιραστώ μαζί σας ,από το φόρουμ www.skifun.gr . Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την περιήγηση τους με πληθώρα πανέμορφου φωτογραφικού υλικού . 


Συνοψίζοντας :

   Αρχικά οι πεζοπόροι θέλησαν να κάνουν μια ανάβαση στην Γκιώνα , όμως λόγω κακών καιρικών συνθηκών αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν στο καταφύγιο του Κώστα Παπαγεωργίου  και να απολαύσουν την νύχτα με εκλεκτά τοπικά   εδέσματα .Την επόμενη μέρα ,κατά τις 08.00 π.μ  ξεκίνησαν την πεζοπορία  για τα Βαρδούσια.
   Πήραν τον ανήφορο για τα Σκόρδα Πιτιμάλικου με σκοπό να φτάσουν  στη λάκα του Μέγα Κάμπου.Φτάνοντας στη λάκα των Βαρδουσίων στα 2.300 μέτρα και ατένισαν υψηλότερη κορυφή των Βαρδουσίων Όρεων, τον Κόρακα, 2.495μ. Η ομορφιά της φύσης ξεδιπλωνόταν μπρος στα μάτια τους ,  κατάλευκες χιονούρες σε περιόδους , καταπράσινα λιβάδια στολισμένα με διάσπαρτα άνθη  κεντούσαν το πιο όμορφο πίνακα ζωγραφικής 
   Η θέα προς τα καταφύγια ήταν  εντυπωσιακή προχωρώντας προς τον Κόρακα γεμίζοντας τους φίλους μας με πρωτόγνωρα συναισθήματα τα οποία δεν μπορούν να περιγραφούν με λέξεις !Αν μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις φανταστείτε μια ζωντανή περιήγηση στην κορυφή του βουνού , με το αεράκι να χαϊδεύει το πρόσωπο και να μαστιγώνει απαλά το κορμί . Ηχώ που σε προκαλούσε να την αναζητήσεις ανάμεσα στους απόκρημνους βράχους . Χίλιες δύο μυρωδιές να πλανώνται στον αέρα . Πότε το βρεγμένο  χώμα , πότε τα πολύχρωμα λουλούδια , πότε  ο δροσερός πάγος σαν χαλί να αγκαλιάζει το χλωρό χορτάρι κι βραχώδες αγέρωχες εκτάσεις .Κι ύστερα το δέος των μεγαλόπρεπων κορυφών , κι κάτω  η πεδιάδα ζωγραφισμένη με τα πιο ζωντανά χρώματα της φύσης , να σου κόβει την ανάσα !
   Στην συνέχεια μετά την περιπλάνησή τους  στην ύπαιθρο περάσανε πίσω στο καταφύγιο  και πήραν το δρόμο προς Αθήνα ,  με μια στάση ξεκούρασης  ύστερα από την οδοιπορία τους  .


Παρακάτω διαλέξαμε να σας παρουσιάσουμε  μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξαν . Παρακαλούμε επισκεφτείτε στο λινκ να δείτε ολόκληρο το φωτορεπορτάζ τους διότι είναι μια εμπειρία ζωής κι αξίζει. Μην την χάσετε !
Πιτιμάλικο !

Χιονούρα

Ανθη..
Η θέα από τον Κόρακα.
Ο Λεο "πυροβολεί"...
Η ομορφιά της φύσης .
Επιστρέφοντας στο Μετερίζι .
Στο γεφύρι προς Μουσουνίτσα!
Και πάλι συγχαρητήρια και στους δυο για την διαδρομή τους στα μαγευτικά Βαρδούσια κι περιμένουμε νέες εξορμήσεις τους ! Καλή δημιουργική συνέχεια παιδιά! Μπράβο σας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...