21/11/14

Χιονισμένα & ανεμώδη Βαρδούσια ( Πιτιμάλικο- Μετερίζια)



Είμαστε ξανά μαζί για να συνεχίσουμε την ενημέρωση για το χωριό μας και την περιοχή μας. Μετά από απουσία μας  για ενάμιση μήνα  ,λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων  επιστρέφουμε και πάλι δριμύτεροι.

Αυτή την φορά με ένα υπέροχο βίντεο που βρήκαμε κατά την περιπλάνηση μας στους διαδρόμους του διαδικτύου, από το κανάλι  Νεκτάριος Γιαννούλης ( MeteoRio_Nek) ..

Πραγματικά εντυπωσιαστήκαμε από τα πλάνα που θύμιζαν  κινηματογραφικές σκηνές! Η μαγεία της φύσης με όλο της μεγαλείο να απλώνεται μπρος τα ανυποψίαστα μάτια των επισκεπτών.Ένα θείο δώρο που δύσκολα μπορεί να συναντήσει κάποιος αν δεν βρεθεί στα μυστηριώδη λιβάδια των Βαρδουσίων ....


Με τις λευκές  χιονούρες να αγκαλιάζουν τα υψίπεδα καθώς τα τελευταία άνθη κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους.Το βλέμμα να μένει μετέωρο μπρος την παγωμένη δρόσο καθώς ο άνεμος μαστιγώνει αναζωογονητικά σώμα κι πνεύμα.Κι αν το βλέμμα χάνεται στις απόκρημνες βραχώδες εκτάσεις των επιβλητικών Ορέων ο νους παρασέρνεται από την ομορφιά του αλπικού τοπίου.


Βουνό στον υπερθετικό!
Σαββατοκύριακο 1 και 2 Νοεμβρίου 2014 !
Αγριάδα, απομόνωση και 42 κορυφές πάνω από τα 2.000 m να χάσκουν χιονισμένες με ένα γύρισμα του κεφαλιού σε ακτίνα 360 μοιρών...
...και στα πόδια μας τα Μουσουνιτσιώτικα λιβάδια να αλώνονται από τη λυσσαλέα επίδειξη δύναμης ενός βορειοανατολικού ανέμου που δημιουργούσε παγωμένη δρόσο σε συνδυασμό με τα stratus , χαρακτηριστικά νέφη καιρού βορειοανατολικού ρεύματος!
Νεκτάριος Γιαννούλης ( MeteoRio_Nek)

Τα συγχαρητήρια μας για την άψογη δουλειά! Να συνεχίσετε έτσι . Μπράβο σας μας μεταφέρατε νοερά , να ταξιδέψουμε σε τοπία άπειρου κάλους και γοητείας που δεν θα μπορούσαμε να τα δούμε  με τα μάτια μας αν δεν είχατε δεν είχατε επιχειρήσει την εξόρμηση σας στα χιονισμένα Βαρδούσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...