12/4/15

Το Αλάτι της Γης - Πασχαλινό Γλέντι !

Η τηλεοπτική εκπομπή της ΕΤ-1 «Το Αλάτι της Γης» την Κυριακή του Πάσχα μας προσκαλεί σ' ένα δυναμικό πασχαλινό γλέντι, με γιορταστικά τραγούδια μουσικές και χορούς από το Μωριά, τη Ρούμελη, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, το Αιγαίο και τη Μικρά Ασία.

Η εκπομπή αρχίζει με τα... «Ρουσάλια», τα πασχαλινά κάλαντα από τα Μέγαρα της Αττικής: «Να σας πούμε Χριστός Ανέστη που ετάφη και ανέστη!..». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στους πασχαλινούς χορούς και το έθιμο της «τράτας» στα Μέγαρα και τη Σαλαμίνα, με τις γυναίκες να τραγουδούν και να χορεύουν με τις εντυπωσιακές γιορτινές φορεσιές.

Στην παρέα ο δεξιοτέχνης του κλαρίνου Δημήτρης Κώτσικας με την κομπανία του και ο δεξιοτέχνης του βιολιού Νίκος Οικονομίδης με την τραγουδίστρια Κυριακή Σπανού και τους μουσικούς τους συνεργάτες. Συμμετέχουν οι τραγουδιστές Βασίλης Κολοβός, Ηλίας Γάκος, Δημήτρης Ηλίας και Κατερίνα Ρήγα.

Χορεύουν και τραγουδούν μέλη του Λυκείου των Ελληνίδων Σαλαμίνας, με δάσκαλο τον Γλαύκο Χαρμαντά και την επιμέλεια της; Νάνσυς Χαρμαντά και του Γιώργου Κώστου, καθώς και μέλη του «Λαογραφικού Συγκροτήματος Μεγάρων» με την επιμέλεια του Τζίμη Ηλία.

Έρευνα-παρουσίαση: Λάμπρος Λιάβας
Σκηνοθεσία: Γιάννης Μαράκης
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σοφία Σπυράτου.
Παραγωγή: GV PRODUCTIONS


Από το κανάλι του Peter Bournakis
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...