19/12/13

ΠΡΟΦ. ΗΛΙΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ

 
Σε προηγούμενο άρθρο μας που αναρτήσαμε στο  blog μας , σας είχαμε αναφέρει για την  εκδρομή που είχαμε κάνει στα 2 καταφύγια των Βαρδουσίων , στο Πιτιμάλικο και στα Μετερίζια. Μετά την επίσκεψή μας εκεί καθώς κατεβαίναμε κατά την διάρκεια της επιστροφής αποφασίσαμε να επισκεφτούμε και το ξωκλήσι του Αι Λιά ( Προφήτη Ηλία) του Αθανασίου Διάκου που βρίσκεται λίγο πιο πέρα από τον δρόμο. 


Έτσι κατά την κατάβασή μας , όταν φθάσαμε στην πινακίδα που λέει προς ξωκκλήσι Προφήτη Ηλία του Αθανασίου Διάκου στρίψαμε ακολουθώντας τον χωμάτινο δρόμο μέσα από το δάσος.  Oδηγώντας φθάσαμε σχεδόν κοντά στην είσοδο του ναού. Κατεβαίνοντας από το αυτοκίνητο είδαμε ότι το εκκλησάκι ήταν κτισμένο σε μια πανέμορφη τοποθεσία, μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον , αγκαλιασμένο από  ένα δάσος από έλατα. 
 
Φθάνοντας περιηγηθήκαμε πρώτα γύρω- γύρω στο προαύλιο και μετά εντός και εκτός του ναού. Και πάλι επί το έργον. Πολλές νέες φωτογραφίες της γύρω περιοχής. 

Προς τον ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία .
Το τέμπλο του μικρού ξωκλησιού !
Αθανάσιος Μπούζας και Κών/νος Βοίλης

Ο Κων/νος Βοϊλης με θέα την Οίτη
Οι συντελεστές της ομάδας μας ..
Το ξενοδοχείο Βαρδούσια
Χαλαρώνοντας
Αποψη του  Αθ . Διάκου  από τον Προφήτη Ηλία
Στο προαύλιο χώρο
Παναγιώτης ΒοΪλης και Νίκος Μπούζας

Η θέα της Οίτης και της Γκιώνας ήταν φανταστική . Μετά την επίσκεψή μας στο εκκλησσάκι αναχωρήσαμε για το χωριό. Η απόσταση από τον Αθ. Διάκο είναι 7 χλμ. Τις φωτογραφίες που τράβηξαν οι Νίκος  και  Βασίλης Αθ. Μπούζας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...