28/12/13

Αγιος Δημήτριος , Αγία Τριάδα (Γκιώνα) .


Με θέα την Γκιώνα , την Αρσαλή , τον Άγιο Δημήτριο και την Αγία Τριάδα απο τα Βαρδούσια !
Σε προηγούμενο άρθρο που είχαμε αναρτήσει στο blog μας είχαμε αναφερθεί στην εκδρομή κατά την οποία επισκεφτήκαμε το ξωκκλήσι της Αρσαλής ( Ζωοδόχου Πηγής) που βρίσκεται λίγο πιο έξω από το χωριό Συκιά πάνω στην Γκιώνα, κτισμένο σε μία σπηλιά. 
Επίσης σας είχαμε πεί ότι για τα άλλα 2 μικρά ξωκκλήσια που επισκεφτήκαμε ,( το ξωκκλήσι του Αγίου Δημητρίου και το ξωκκλήσι της Αγίας Τριάδας) ότι θα σας ενημερώσουμε εκτενώς σε επόμενο άρθρο μας.
 
Στο σημερινό μας άρθρο θα αναφερθούμε πρώτα στο ξωκκλήσι του Αγίου Δημητρίου .Αυτό βρίσκεται λίγο πιό πέρα από το ξωκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής. Από εκεί μπορείς να αγναντέψεις όλη την γύρω περιοχή. Μετά την επισκεψή μας στην Αρσαλή  πήγαμε και εκεί. Περιηγηθήκαμε γύρω γύρω  , εντός και εκτός του ναού, απολαμβάνοντας το υπέροχο τοπίο και σιγαλιά της φύσης. Και πάλι επι το έργον, φωτογραφίες κλπ.
Στον ιερό ναό του Αγίου Δημητρίου
 
 
 



O Βασίλης Αθ Μπούζας .
 

Ήρθε όμως η ώρα για να φύγουμε .Έτσι κατηφορήσαμε τον χωμάτινο δρόμο που είχαμε ανέβει. Φθάνοντας στον κενρικό ασφάλτινο δρόμο στρίψαμε δεξιά προς την Συκιά. Περάσαμε απο την Συκιά έχοντας απο πάνω μας την ορθοπλαγιά της Γκιώνας. 
Συνεχίσαμε τον δρόμο της επιστροφής  μας προς την Μουσουνίτσα τραβώντας φωτογραφίες με τον Νίκο και Βασίλη Μπούζα .

Φθάνοντας στην τοποθεσία Σκαλί ,όπως σας έχουμε πει, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε το εκκλησάκι.της Αγίας Τριάδας που έίναι κτισμένο λίγο πιο πάνω. Έτσι αφού στρίψαμε δεξιά, αρχίσαμε να ανεβαίνουμε τον χωμάτινο δασικό δρόμο. Ο δρόμος ήταν σε πολύ κακή κατάσταση. Παρ' όλα αυτά σε λίγο φθάσαμε έξω απο το ξωκκλήσι. Κατεβήκαμε απο το αμάξι μας και αγναντέψαμε όλη την γύρω περιοχή . Κι απο αυτό το σημείο η θέα ήταν φανταστική. Κοιτάζοντας γύρω γύρω , τραβήξαμε κι εδώ φωτογραφίες. Επισκεφτήκαμε και τον ναό.

Στον ιερό ναό της Αγίας Τριάδας
 
 

 
 Η ώρα όμως πέρασε κι έπρεπε να φύγουμε. Έτσι κατεβήκαμε το κακοτράχαλο δρόμο που είχαμε ανέβει και φθάνοντας στον κεντρικό ασφάλτινο δρόμο, στρίβοντας δεξιά πήραμε τον δρόμο της επιστροφής για την Μουσουνίτσα.

Οδεύοντας με θέα το χωριό μας, την Μουσουνίτσα !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...