11/7/14

Η Γιορτή του Αγίου Πνεύματος στο ξωκκλήσι της Αγίας Τριάδας..

 Η ημέρα της πεντηκοστής γιορτάζεται από όλους τους χριστιανούς ανά τον κόσμο με μεγάλη θρησκευτική ευλάβεια. Είθε το χαρμόσυνο μήνυμα της επιφοίτησης του Αγίου Πνεύματος να φέρει χαρά στις καρδιές των πιστών κι να τους καθοδηγήσει με σύνεση στην ζωή τους.
  Έτσι λοιπόν κι εμείς στις 9 του Ιούνη αποφασίσαμε  παρακολουθήσουμε την τέλεση της Θείας Λειτουργίας  στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας που βρίσκεται στον δρόμο για Λιδορίκι μερικά χιλιόμετρα έξω από την Μουσουνίτσα. Την τελετή της Θείας Ευχαριστίας καθώς κι αρτοκλασία πραγματοποίησε ο πάτερ Δημήτριος Μίχος από τον Κονιάκο καθώς πιστοί από τα γύρω  χωριά(Μουσουνιτσα, τη Συκιά, το Λευκαδίτι τον Κονιακο, Λιδορίκι) συνέρρευσαν στο μικρό ξωκλήσι με ευσέβεια.

Πέραν της λήξης της λειτουργίας, στο προαύλιο του ναού πραγματοποιήθηκε ένα μικρό επιτόπιο γλέντι με πλούσια τοπικά εδέσματα (ψητό, πίτες κ.α) κι εκλεκτό κρασί που πρόσφερε απλόχερα σε όλους τους παρευρισκόμενους  επισκέπτες ο κος Μάκης Κλώσσας . Τον ευχαριστούμε για την ευγενή χειρονομία του , κι μέσα από την καρδιά μας ευχόμαστε να είναι πάντα καλά  αυτός κι οικογένεια του για να υλοποιεί τέτοιες μεγαλόκαρδες  κινήσεις . Αν κι εμείς περαστικοί από εκεί, μας μετέδωσε αμέσως εύθυμη διάθεση κι διεισδύσαμε στο χαρούμενο κλίμα που επικρατούσε μεταξύ των πιστών . Χαρούμενες φωνές κι βροντερά γέλια  συνοδεύτηκαν από παραδοσιακά τραγούδια που εύφραιναν την ψυχή καθώς σύντομα μετατράπηκαν σε έναν εγκάρδιο χορό .  
Κατά την διάρκεια της Αρτοκλασίας ..
Ο Πάτερ Μίχος με τους πιστούς ..
Πέρας της θείας Ευχαριστίας ..
Ο κος Κλώσσας  ετοιμάζεται να προσκαλέσει σε ένα υπαίθριο φαγοπότι-κέρασμα  όλους τους παρευρισκόμενους μετά την λήξη της Θείας Λειτουργίας στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας.

Στον προαύλιο χώρο της Αγίας Τριάδας ..

Μοίρασμα  αρτοκλασίας ..
Ο κος Κλώσσας μοιράζει φαγητό κι κρασί στους πιστούς ..


Ο πάτερ Δημήτριος Μίχος σέρνει τον χορό με τον Αθανάσιο Ν. Μπούζα .

Οίνος ευφραίνει καρδίαν .....
.....όμως αγάπη κι  ευημερία αγαλλιάζει την ψυχή
Ο Πάτερ Δημήτριος με την κα Ζωή Αλεξανδροπούλου - Μπούζα
Ο υπαίθριος χώρος έξω από τον ιερό ναό .
Το επιτόπιο γλέντι  με φαγητό κι κρασί καλά κρατεί .
Χαρούμενες φωνές έξω από το μικρό ξωκκλήσι  ..
Να είστε όλοι καλά κι του χρόνου, του Αγίου πνεύματος  πάλι ευτυχισμένοι κι ακόμη περισσότεροι  στην Αγία Τριάδα .
Παίρνοντας τον δρόμο της επιστροφής για Μουσουνίτσα .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...