7/7/14

Βαρδούσια E.O.Σ Ηλιούπολης 8-6-2014


Αποσπάσματα από την ανάβαση ..
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα ένα πάρα πολύ αξιόλογο βίντεο στο κανάλι του κου Sotiris Skevis με την ανάβαση του Ε.Ο.Σ Ηλιούπολης .Όπως καταλαβαίνετε δεν μπόρεσα να κρύψω τον ενθουσιασμό μου  μιας κι το βίντεο αποτυπώνει την αλπική ομορφιά των Βαρδουσίων Όρεων όπως είναι αυτή την χρονική περίοδο με το καταπράσινο χορτάρι να ξεφυτρώνει δειλά δειλά, τα διάσπαρτα πολύχρωμα άνθη να το διακοσμούν  κι τις μικρές χιονούρες ν'αγκαλιάζουν τις σουβλερές  κορυφές του βουνού. 
Μέσα από την αφήγηση ,  ο θεατής με τα βήματα των ορειβατών  μπορεί να περιηγηθεί νοερά σε ορεινά πανέμορφα μέρη  κοντά στα καταφύγια που χωρίς ειδικό εξοπλισμό  είναι δύσκολο .Θα ήθελα να ευχαριστήσουμε όλη την ομάδα για το επίτευγμα τους!!!Αξίζει πραγματικά να βλέπουμε τέτοιες προσπάθειες και να τις επικροτούμε .

Μπράβο σας παιδιά , καλή συνέχεια με τις αναβάσεις σας..



Λίγα λόγια για τον Ε.Ο.Σ Ηλιούπολης : 

Η τυχαία συνάντηση μερικών ερασιτεχνών ορειβατών στον Υμηττό οδήγησε στη δημιουργία του πυρήνα του Συλλόγου μας, ο οποίος ιδρύθηκε τον Σεπτέμβριο του 1995 ως Φυσιολατρικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηλιούπολης «Υμηττός». Το 2000 μετονομάστηκε σε Ελληνικό Ορειβατικό Σύλλογο Ηλιούπολης και από το 2000 είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ορειβασίας-Αναρρίχησης (ΕΟΟΑ).

Στη διάρκεια όλων αυτών των χρόνων τα μέλη και οι φίλοι του Συλλόγου που τον ακολουθούν ανέβηκαν στις ψηλότερες κορφές της χώρας μας, διέσχισαν δάση και φαράγγια σπάνιας ομορφιάς και έζησαν ξεχωριστές στιγμές μέσα στη φύση, σε όλες τις εποχές και με όλες τις συνθήκες. 

Ο ΕΟΣ Ηλιούπολης έχει πάρει μέρος στις περισσότερες δενδροφυτεύσεις που έχουν γίνει στον Υμηττό, ενώ παράλληλα οργανώνει και δικές του σποροφυτεύσεις. Επίσης, δραστηριοποιείται στον καθαρισμό και τη σήμανση των μονοπατιών του Υμηττού και συμμετέχει ενεργά στην πυροφύλαξη.

Επικοινωνία 
Τηλ. 210 9911537 
Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή 7:00 - 9:00 μμ 
Fax: 210 9911602
Γραφεία: Υψηλάντου 7 

Για δηλώσεις συμμετοχής στις εξορμήσεις του Συλλόγου θα πρέπει απαραίτητα να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς με τη γραμματεία.

Πηγές:
Sotiris Skevis
http://www.eosh.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...