13/5/14

Δεῦτε λάβετε φῶς - Μουσουνίτσα 2014


Το πρωινό του Μεγάλου Σαββάτου όπου συνήθως ψάλλεται ο Εσπερινός της Ανάστασης, όλο και περισσότεροι φίλοι και συγγενείς  κατέφθασαν  στο χωριό μας με σκοπό να παρακολουθήσουν το βράδυ την Τελετή της Αναστάσεως με το Δεῦτε λάβετε φῶς και να γιορτάσουν με τις οικογένειές τους  πατροπαράδοτα ρουμελιώτικα. Με λαχταριστούς μεζέδες κι άφθονο κρασί  την Κυριακή του Πάσχα μακρυά από την ρουτίνα της καθημερινότητας.


Δυστυχώς ο άσχημος καιρός  , χάρη στην δυνατή βροχή κι  τσουχτερό κρύο δεν μας επέτρεψε να ψάλουμε  το χαρμόσυνο ευαγγέλιο της Αναστάσεως στο προαύλιο χώρου του ιερού ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπως συνηθίζουμε με τις πύρινες φλόγες από τις λαμπάδες να τρεμοπαίζουν στο σκοτάδι ανατέλλοντας το μήνυμα χαράς κι ελπίδας . 


Με το μοίρασμα του Αγίου φωτός απο τον Πατέρα Κών/νο Πλιάτσικα , το Χριστὸς Ἀνέστη συνοδευόταν απ' όλους  με θερμούς ασπασμούς  αγάπης κάτω από τους χαρμόσυνους ήχους του καμπαναριού της εκκλησίας ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...