11/2/15

Χιονισμένος περίπατος στην Παλιά Βρύση !



Την περίοδο των εορτών καθώς  καταφθάσαμε στη Μουσουνίτσα ,το πρώτο πράγμα που κάναμε ήταν να αράξουμε το όχημα μας στο ρέμα για να ξεφορτώσουμε τις προμήθειες του χειμώνα μιας και η χειροτέρευση των καιρικών συνθηκών  προκαλεί δυσκολίες στην καθημερινότητα της ζωής ενός ορεινού χωριού!


Αν και ο καιρός ήταν κρύος και βροχερός μπορούσες με ένα μπουφάν κι μια ομπρέλα να κανείς μια ρομαντική βόλτα στην Παλιά Βρύση παρατηρώντας την ομορφιά της φύσης..Τα πεσμένα κόκκινα φύλλα  απλώνονταν σαν χαλί δίπλα από τα πράσινα βρύα που αγκάλιαζαν τις πέτρες και τους κορμούς των δέντρων να στέκονται αγέρωχοι καθώς παφλάζει το νερό από το ρυάκι ..

 Όμως με το πέρασμα της ώρας ο καιρός χάλασε ! Κι όλοι γνωρίζουμε πως όταν ο καιρός Βαρδουσίων αποκαλύπτεται σε όλο του το μεγαλείο ή καταστροφές θα συμβούν , είτε ολόκληρη η φύση  θα ξεδιπλώσει μπρος στα μάτια μας έναν πανέμορφο πίνακα ζωγραφικής  καλλιτεχνημένο με τα πιο ζωηρά χρώματα που μπορεί να αποτυπώσει το ανθρώπινο  μάτι .

 Όπως ήταν αναμενόμενο βάση των μετεωρολογικών προβλέψεων χιόνια έπεσαν σε ολόκληρη την Ελλάδα. Δεν θα μπορούσαν να αφήσουν ασυγκίνητο ούτε το δικό μας χωριό καλύπτοντας το από άκρη σε άκρη με το λευκό βελούδινο πέπλο του χειμώνα . Σε κάθε βήμα βούλιαζες στο χιόνι και για να μείνεις έξω στο κρύο ούτε συζήτηση..Μόνο να απολαύσεις το πολικό σκηνικό και ύστερα να κρυφτείς στην θαλπωρή του ζεστού σπιτικού !

Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες από την παλιά βρύση πριν και μετά την επέλαση του χιονιά μέσω του φωτογραφικού φακού Νίκου & Βασίλη Μπούζα. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ :Τις επόμενες μέρες λόγου του άσχημου καιρού το χωριό μας δέχτηκε μεγάλες καταστροφές τις  οποίες θα τις παρουσιάσουμε σε επόμενο άρθρο μας
 
ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ
 Η ομορφιά της φύσης !




ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΛΑΣΗ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΑ


Το πρώτο χιόνι έπεσε! Στο δρόμο για την Παλιά Βρύση

Πρώτη άποψη της Βρύσης που αποτελεί αξιοθέατο για το χωρίο μας !


Ύστερα απο σφοδρή χιονόπτωση!!

Το ρέμα και η πλατεία καλυμμένα απο πυκνή στρώση χιονιού !

Τοποθετώντας αλυσίδες για τις εξορμήσεις μας !

Το πάρκιν -πλατεία- ρέμα , ομογενοποιήθηκε φαίρνοντας στο φως άγρια ομορφιά !


Μαγεία ! Μια άποψη της Βρύσης που δεν μπορούμε να θαυμάσουμε  αν δεν ειμαστε παρόντες για να νιώσουμε με όλες μας τις αισθήσεις το μεγαλείο της Φύσης


Ετοιμάζοντας την επόμενη εξορμησή μας !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...