12/2/15

Ατενίζοντας το χιόνι !

Μεγάλοι και μικροί εγκλωβισμένοι στην ρουτίνα της καθημερινότητας αναπολούν Λευκά Χριστούγεννα και νιφάδες χιονιού να πλαισιώνουν  την αυγή της Πρωτοχρονιάς .Τι προτιμότερο οι φίλοι και συγχωριανοί μας  από το να επισκεφτούν το χωριό μας ..
 
Τι προτιμότερο από το να αναζητήσεις την θαλπωρή του ζεστού σπιτικού τις κρύες μέρες του χειμώνα  . Εκεί που όλοι κάθονται μπροστά στο τζάκι και αφηγούνται ιστορίες από περασμένα έτη .. Κι όταν η οικογένεια δειπνίσει γύρω από το τραπέζι και ύστερα κουκουλωθεί στα σκέπασμα τα της.. Μπορεί η βελέτζες και οι βατανίες να έχουν εκλείψει την σημερινή εποχή όμως σε ένα ορεινό χωριό σαν το δικό μας που η πρόσβαση γίνεται δύσκολη κατόπιν  δυσμενών καιρικών συνθηκών  πρέπει όλοι να είναι προετοιμασμένη για την επέλαση του χιονιά ..


Πως όμως θα μπορούσαμε να αρνηθούμε την  μαγεία της φύσης ! Ενώ μπροστά μας ξετυλιγόταν το λευκό χαλί του χειμώνα με τις αμέτρητες χιονονιφάδες να παρασέρνονται ρυθμικά από το χάδι του ανέμου ..

Παρότι ήταν  σούρουπο φορέσαμε το μάλλινο παλτό και τις γαλότσες μας !Με ένα σφικτό κασκόλ γύρω από το λαιμό και πλεκτό σκούφο στο κεφάλι  κρύψαμε την φωτογραφική μηχανή μέσα στα πέτσινα γάντια μας για να κατηφορίσουμε προς την κεντρική πλατεία !

Παρακάτω θα  δείτε καλλιτεχνικές νυχτερινές φωτογραφίες από τον φακό του Νίκου κι του Βασίλη Μπούζα .. Τα λόγια είναι περιττά !

Πλάνα από την κεντρική πλατεία της Μουσουνίτσας !
 
Σκοτεινός ουρανός !
Το μαγαζί του Λάμπρου Ρουφαγάλα .
Η πλατεία του χωριού μας καλυμμένη από μια πυκνή στρώση χιονιού !

Η φάτνη των Χριστουγέννων !
Χιονονιφάδες κεντημένες σαν τα αστέρια του ουρανού !
Εκπληκτικά παγωμένα στιγμιότυπα !
 

Γοτθικό παραμυθένιο σκηνικό !
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...