11/2/15

Περίπατος στις χιονισμένες Λακούλες !

Παρότι το απαλό χιόνι είχε καλύψει ολόκληρη την πλάση παρομοιάζοντας το χωριό μας με κάποιο αλπικό οικισμό της Βόρειας Ευρώπης η ομάδα μας δεν το έβαλε κάτω. Ντυθήκαμε ζεστά και ετοιμαστήκαμε για την επόμενη εξόρμηση μας στις Λακούλες !




 
Παρότι το κρύο ήταν τσουχτερό  , η απόφαση μας άξιζε !  Αποβάλαμε το άγχος και την κλεισούρα της πόλης καθώς αντικρίζαμε  την απεραντοσύνη του τοπίου και το μεγαλείο της φύσης σαν  αναπνέαμε  τον δροσερό αέρα των βουνών μας. 

Τι κι αν τα υποδήματα μας βούλιαζαν στο αφράτο χιόνι και το κρύο περόνιαζε το κορμί μας σαν χιλιάδες  καρφίτσες ..Μόνο η θέα του μικρού χωριού μας στην αγκαλιά του άγριου δάσους,  με τις κεραμοσκεπές κεντημένες από το  άσπιλο χιόνι και τον πυκνό καπνό να αναδύεται από τις καμινάδες ήταν κάτι μαγικό .

Μόλις λίγα μέτρα έξω από την Μουσουνίτσα , η τοποθεσία  Λακούλες με το θρυλικό παγκάκι αποτελούν σημείο επισκέψεως φίλων και χωριανών κάθε εποχή του χρόνου. Όχι μόνο για το δέος που εκπέμπει η άποψη της αμφιθεατρικής θέας του χωριού μας, αλλά επίσης η αίσθηση ότι οι παραβρισκόμενοι χάνονται μέσα στην αγκαλιά του δάσους. Ο καταλληλότερος προορισμός για ένα πικ νικ Άνοιξη η Καλοκαίρι ..
 
Παρακάτω θα δείτε φωτογραφίες από τις Λακούλες  μέσω του φωτογραφικού φακού Νίκου & Βασίλη Μπούζα. 

Στο γεφύρι ..
Ανεβαίνοντας προς τις Λακούλες !
 

Άποψη της Μουσουνίτσας πίσω από τα χιονισμένα έλατα!
Τα μεγαλόπρεπα έλατα !
Το λευκό χαλί του Χειμώνα !
Η Μουσουνίτσα, το χωριό μας !
Το βουνό !
Το σχολείο- Λαογραφικό μουσείο !
Το χιονισμένο χωριό μας στην πλαγιά των Βαρδουσιών !
 
 

Επιστρέφουμε  με νέες παγωμένες εξορμήσεις !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...