2/11/13

ΕΡΓΑ στο χωριό μας !



Στο άρθρο μας αυτό θα σας μιλήσουμε για τα διάφορα έργα που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο χωριό μας την εποχή που το επισκεφτήκαμε.  
Το 1ο έργο σε εξέλιξη ήταν το έργο βελτίωσης του επαρχιακού χωμάτινου δρόμου που συνδέει την Μουσουνίτσα  με το διπλανό χωριό τον Κονιάκο. 




 


 



 
 



Έτσι όταν ήμασταν στο χωριό και επισκεφτήκαμε τον Κονιάκο (όπως ήδη σας έχουμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας) είδαμε ότι το συγκεκριμένο έργο βελτίωσης του χωμάτινου δρόμου ήταν σε εξέλιξη. Υπήρχαν σκαπτικά μηχανήματα ,σιδερένια καλούπια, ξυλεία, δομικά υλικά κλπ. 
                                             

 
 
Επίσης είδαμε ότι κάποια τμήματα του δρόμου είχαν βελτιωθεί με νέο στρώσιμο από γαρμπίλι σε κάποια μέρη , καθώς και κάποια ημιτελή τσιμεντένια έργα στήριξης του δρόμου σε κάποια ρέματα των Βαρδουσίων. Όλα αυτά κοντά στο χωριό (από την στροφή με την πινακίδα ‘’προς Κονιάκο’’, την τοποθεσία Προσκύνημα μέχρι και την στροφή επάνω από την τοποθεσία Λακούλες ).Το έργο τώρα έχει ήδη τελειώσει. Καλή βέβαια αυτή η προσπάθεια, αλλά εάν τελική κατάληξη δεν είναι η ασφαλτόστρωση του δρόμου ,τον χειμώνα θα τον σαρώσουν και πάλι οι χείμαρροι κι άντε πάλι από την αρχή.             
 
 

Το 2ο έργο πού έχει ήδη γίνει ,είναι ο μεγάλος μπλε πλαστικός αγωγός με τη βάνα ποτίσματος (που ξεκίνησε από την Κρύα Βρύση) που τοποθετήθηκε στην τοποθεσία πάρκινγκ της Παλιάς Βρύσης για την εξυπηρέτηση των χωριανών μας.

 


Το 3ο έργο πού έχει ήδη γίνει, είναι ο φωτισμός του πάρκινγκ και της Παλιάς Βρύσης.




 
 
Το 4ο έργο που ήδη και αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη είναι η ανάπλαση και ο καλλωπισμός του εξωτερικού χώρου ( της αυλής) μπροστά από το συγκρότημα των  κτηρίων που αποτελούν το σχολείο-μουσείο και το Στέκι Νεολαίας.

 
 


 


 Το 5ο έργο που είδαμε να βρίσκεται σε εξέλιξη  ήταν η συνέχιση της περιτοίχισης (μαντρότοιχου) προς την μεριά του Αι Νικόλα για την στήριξη του εδάφους στο πίσω μέρος του κτηρίου ‘’Στέκι Νεολαίας’’.
 

 

Επαρχιακός δρόμος


 

 

Τελειωμένη ανάπλαση τής αυλής των κτηρίων της πλατείας του Αι Νικόλα.
 Σήμερα  ήδη έχουν πραγματοποιηθεί (τελειώσει) τα έργα 1,2,3 και 4.

 
Το έργο 5 είναι ακόμη σε εξέλιξη. Τις φωτογραφίες  από την εξέλιξη των παραπάνω έργων που σας παρασιάζουμε, τράβηξαν ο Νικόλαος Γ. Μπούζας, η Βασιλική Γ. Μπούζα, ο Νίκος Αθ. Μπούζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Χιόνια : Στιγμιότυπα του Χειμώνα.

Μετά από απουσία μηνών λόγω υποχρεώσεων, είμαστε κι πάλι μαζί σας για να σας ενημερώνουμε , με νέα για το χωριό μας την Μουσουνίτσα. Σήμερ...